Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koktajl truskawkowy"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Składniki
Kefir lub naturalny jogurt pitny wlej do dużego naczynia. Truskawki dokładnie umyj, osusz i oszypułkuj.
1-2 truskawki odłóż do dekoracji, a resztę zmiksuj z jogurtem lub kefirem, słodząc go do smaku miodem lub cukrem.
Pod koniec do miksowanego koktajlu dodaj 4 łyżki śmietany. Gotowy napój powlewaj do wysokich szklanek.
Koktajl możesz lekko schłodzić. Przed podaniem udekoruj go truskawkami i listkami świeżej melisy lub mięty.Źródło: Świat kobiety