Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Składniki
Truskawki oczyścić, usunąć szypułki, umyć. Pozostawić na sicie żeby obeschły. Do kielicha blendera wlać jogurt naturalny i dodać tyle truskawek ile się zmieści, ile chcemy zmiksować. Jogurt powinien być mocno schłodzony. Następnie dodać szczyptę kardamonu, szczyptę chili i miód do smaku. Dokładnie zmiksować. Porozlewać do szklaneczek. Udekorować listkami mięty. Koktajl truskawkowy z kardamonem i chili jest gotowy do podania. Smacznego.