Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koktajl z arbuza, malin i porzeczek"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 18
Składniki
Miąższ arbuza bez pestek kroimy w kostkę. Odszypułkowane porzeczki i maliny myjemy.
Wszystkie owoce oraz łyżkę cukru trzcinowego wrzucamy do blendera z kielichem lub miksera (jeśli takiego sprzętu nie mamy, wykorzystajmy sokowirówkę). Miksujemy.
Dodajemy miód, sok z limonki lub cytryny i niegazowaną wodę mineralną. Mieszamy.
Jeśli chcemy mieć czysty, klarowny napój, przecedzamy go przez sitko. Koktajl wlewamy do szklanek. Podajemy z kostkami lodu.
Ten napój można dodatkowo zmiksować z kilkoma listkami mięty i alkoholem, np. 100 ml rumu, i serwować osobom dorosłym.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 3,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 86 kcal Białko 1,5 g/Tłuszcz 0,4 g/Węglowodany 66 gŹródło: Rewia