Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trójkolorowy zdrowy koktajl na bazie jogurtu
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 143
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 143
Składniki
Truskawki wrzucamy do blendera, dodajemy 2 łyżki jogurtu, miód rozpuszczony w odrobinie wrzątku -miksujemy. Kiwi i banany kroimy w mniejsze kawałki, i miksujemy osobno z dodatkiem jogurtu i miodu. Do koktajlu bananowego dodajemy 3 łyżki jogurtu, do kiwi - 2. Najgęstszy koktajl wlewamy do szklanki. Następnie łyżeczką bardzo powoli wlewamy kolejny koktajl - najlepiej po ściance szklanki - tak by kolory się nie zmieszały. Najrzadszy koktajl wlewamy jako ostatni.