Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie miałam nic do picia, a mam swoje jabłka i mięte więc ugotowałam pyszny kompot. Połączenie tych składników okazała się strzałem w dziesiątkę.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 189
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 199
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 189
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 199
Składniki
Przygotować jabłka, umyć.
Mięte również umyć.
Następnie jabłka oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki lub ósemki ( w zależności od wielkości jabłek ).
Do garnka wlać 3 litry wody, zagotować ją i dodać przygotowane jabłka oraz mięte.
Po chwili dodać miód.
Jak kompot zacznie się gotować dodać łaskę cynamonu.
Przez chwilę wszystko zagotować.
Ugotowany kompot przykryć pokrywką aby połączyły się smaki.
Przelać do dzbanka za pomocą sitka. Bardzo smaczny i orzeźwiający kompot ze swoich produktów bez chemii. Polecam. Po ostudzeniu można przelać do butelek i przechowywać w lodówce.