Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy. Jeśli nie jesteście miłośnikami kompotu z samych śliwek, spróbujcie wersji mojej mamy, pełnej przeróżnych suszonych owoców. Jest dużo słodszy, bogatszy w smaku.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14495
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14495
Składniki
Wszystkie owoce zalewamy wodą. Gotujemy około 30-40 minut na niedużym ogniu. Odlewamy sam napój. Kompot można rozcieńczać zgodnie z naszymi preferencjami smakowymi, Owoce z kompotu można odcedzić i zamrozić. Świetnie sprawdzą się jako farsz do ciasta: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-drozdzowe-z-owocami-z-wigilijnego-kompotu,1909137,sprytnachochla.html