Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot nie jest dziś popularny, ale ja bardzo lubię. Dziś polecam kompocik jabłkowo-śliwkowy z ekologicznych owoców ze starego sadu. Użyłam lekko kwaskawych jabłek i małych okrągłych śliweczek, z których nie odchodzi pestka.Są za to bardzo aromatyczne i nadają piękny kolor. Moja propozycja na letnie upalne dni:)
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 26
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1826
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1758
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 26
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1826
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1758
Składniki
Owoce myjemy. Jabłka przekroiłam na pół wycięłam gniazda nasienne. Nie obieram. Nastęnie kroję w ósemki. Śliwki wystarczy tylko umyć. Do gotującej wody wrzucam jabłka a potem śliwki. Kiedy wszystko zagotuje się wyłączam gaz dodaję cukier do smaku delikatnie mieszam. Zostawiłam na trochę aby przestygło.
Smacznego.