Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kruszon arbuzowo-imbirowy"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Umyj dokładnie cytryny i limonki, wyciśnij z nich sok.
Obierz imbir i posiekaj. Przeciśnij przez praskę do czosnku. Dodaj razem z cukrem pudrem do soku z cytryn i limonek.
Podgrzej syrop z cytrusów, mieszając, aby cukier się rozpuścił, następnie zagotuj. Odstaw na 5 minut, aby przestygł.
Pokrój arbuza w kawałki, usuń pestki. Przełóż do dużej miski, dodaj syrop, zmiksuj. Tuż przed podaniem dodaj kostki lodu, udekoruj listkami mięty i plasterkami pomarańczy.
Gwarancją sukcesu jest słodki arbuz. Jeśli kupujesz cały owoc, postukaj w jego skórkę. Dojrzały wyda głuchy dźwięk. Powąchaj go też przy szypułce – powinien słodko pachnieć.Źródło: Olivia