Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwas jabłkowy"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1705
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 54
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 69
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 1705
Składniki
Do duże go naczynia szklanego lub kamiennego włóż drobno pokrojone, nieobrane jabłka. Wsyp ro dzynki i cukier. Zalej ciepłą wodą. Do ochłodzonego płynu dodaj roztarte z cukrem drożdże. Pozostaw do sfermentowania w ciepłym miejscu.
Przecedź przez gazę, nalej do butelek, szczelnie zamknij. Przechowuj w temperaturze pokojowej.
Jakie ma działanie? Bogaty w bioflawonoidy kwas chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Wzmacnia układ nerwowy, obniża poziom cholesterolu, zapobiega miażdżycy. Oczyszcza jelita i motywuje je do lepszej pracy.Źródło: Życie na gorąco