Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brazylijska lemoniada powinna nazywać się raczej „limoniadą", bo jej bazą są pyszne i kwaskowate limonki. Taki napój świetnie orzeźwia i gasi pragnienie w lecie, szczególnie podczas upałów. Wypróbuj ten prosty przepis!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 362
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 362
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14753
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 356
Składniki
Na początku wyszoruj dokładnie i umyj limonki. Pokrój je na mniejsze kawałki.
Przełóż cząstki owoców do blendera kielichowego, zasyp je cukrem, zalej mlekiem i wodą. Wsyp też kilkanaście kostek lodu. Zmiksuj do uzyskania płynu.
Ewentualnie przecedź, jeśli będzie konieczność. Przelej do szklanki. Możesz dodać jeszcze kilka kostek lodu. Lemoniada brazylijska gotowa!