Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię lemoniadę rabarbarową, bo ma swój charakterystyczny posmak i nie zakwasza mnie tak jak czysta cytrynowa.Gdy używam syropu nie dosładzam już dodatkowo napoju.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
LEMONIADA RABARBAROWA Do wody wycisnąć sok z cytryn. Dodać syrop rabarbarowy i wymieszać. Do dzbanka wrzucić kilka listków mięty i kostek lodu. Dodatkowo można dodać kilka plasterków cytryn.
SYROP RABARBAROWY Rabarbar wymyć i pokroić na kawałki. Do garnka wlać wodę, wsypać cukier i pokrojony rabarbar. Wszystko doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 20-25 minut. Zdjąć z ognia i odstawić na 20 minut do ochłodzenia. Odcedzić przez szmatkę syrop od rabarbaru. Syrop przelać do butelki.