Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pyszny pomysł na orzeźwiający napój. Lemoniada na bazie suszonych płatków różanych - pachnie jak pączek i smakuje wyśmienicie
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Suszone liście róży zalewamy wrzątkiem (wystarczy pół szklanki) i parzymy około 10 minut. Odcedzamy. Mieszamy z cukrem (jeśli wolicie słodsze napoje dajcie 2 łyżeczki). Napar różany mieszamy z 1 litrem zimnej wody. Dodajemy pokrojoną w plastry cytrynę. Ewentualnie słodzimy do smaku. Podajemy mocno zmrożoną