Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny likier cytrynowy z nutą kawy
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 129
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 104
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 129
Składniki
cytryny szorujemy i sparzamy nacinamy i w nacięcia wkładamy ziarnka kawy.Następnie wkładamy do słoika wsypujemy cukier resztę kawy i zalewamy płynem bądź to spirytusem z wodą lub wódką zakręcamy i potrząsamy słoikiem zostawiamy na 6 tyg.nie zapominając co dzień potrząsnąć słoikiem
po 6 tyg zlewamy nalew owoce wyciskamy i łączymy z nalewem filtrujemy i przelewamy do butelek zakręcamy i odkładamy na 2-3 miesiące żeby się"przegryzło" SMACZNEGO