Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Likier czekoladowy"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1663
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1663
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
Czekolady kruszę na mniejsze kawałki, rozpuszczam na parze i lekko studzę. Następnie łączę je ze śmietanką, wsypuję cukier puder i starannie mieszam. Wlewam wódkę, dodaję przyprawę do piernika i znów mieszam.
Przelewam likier do butelki, schładzam w lodówce, bo taki zimny najlepiej smakuje.
25 min • Porcja 190 kcal • Koszt porcji ok. 4 złŹródło: Kobieta i życie