Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienne i zimowe wieczory , dobrze mieć w barku coś smacznego i rozgrzewającego. Dziś proponuję likier czekoladowy. Jeśli lubimy likier trochę słabszy, dodajmy więcej mleka.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 20
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 20
Składniki
Mleko zagotować. Zestawić z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Schłodzić. Połączyć z mlekiem skondensowanym i spirytusem.Przelać do słoja 2-litrowego . Odstawić na 5 dni do lodówki. Od czasu do czasu wstrząsnąć słojem. Rozlać do butelek. Przechowywać w lodówce.