Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tradycyjną malinówkę. Nalewka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Aby miała głębszy smak zamiast cukru warto użyć płynnego kwiatowego miodu.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Maliny delikatnie opłucz pod bieżącą wodą. Osusz, przełóż do dużego słoika i zalej miodem. Odczekaj 15 minut.
Po upływie czasu wlej spirytus, na samym końcu wodę. Zakręć i odstaw w ciemnie, ale nie chłodne miejsce.
Po 24h zamieszaj zawartością słoika. Odstaw w ciemnie miejsce na co najmniej 5 tygodni. Po tym czasie przelej płyn przez gazę do czystej butelki.