Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Syrop: Wsyp cukier do 80 ml wody i podgrzej, aby się rozpuścił. Gotuj dalej (nie mieszaj), aż powstanie karmel (4 minuty). Zdejmij z ognia, ostrożnie dodaj 400 ml wody i posiekaną czekoladę (zostaw trochę do dekoracji). Zamieszaj, ostudź i wstaw do lodówki.
Rozlej 1/4 syropu do 4 schłodzonych szklanek i wstaw na chwilę do lodówki. 3 Zmiksuj mleko z 2/3 lodów i resztą syropu. Przelej shake do szklanek z syropem. Na wierzchu wyłóż resztę lodów i czekolady.Źródło: Olivia