Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mrożona herbata jest idealna na lato - jest pyszna i świetnie gasi pragnienie. Do tego jest dużo tańsza i zdrowsza od sklepowych gotowców.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 59
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1788
Składniki
W połowie szklanki wrzątku zaparzamy mocną herbatę (czyli parzymy dłuższy czas z instrukcji). Po schłodzeniu mieszamy z zimną wodą. Brzoskwinie kroimy na cząstki i dorzucamy do dzbanka. Słodzimy do smaku. Polecam słodzik w płynie - dobrze się rozpuszcza i łatwo go dozować. Herbatę chłodzimy przez kilka godzin w lodówce (najlepiej całą noc, aby brzoskwinie oddały swój smak). Podajemy z kostkami lodu.