Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski naturalny sposób na niestrawność żołądka po większych imprezach rodzinnych . Napar z cytryny -canarino. Zapraszam na mój kanał na youtube na filmik.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Obieramy cieniutko cytrynę bez tej białej skorki. Do rondelka wlać szklankę wody ,wrzucamy skórkę z cytryny z liściem laurowym przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania ,gotujemy przez 10 minut przykryte na średnim ogniu.
Po ugotowaniu pozostawiamy w rondelku na 6 minut a następnie pijemy ciepłe . Uwaga -do przygotowania tego naparu należy użyć cytryny bio. Właściwości naparu: -na niestrawność żołądka po większym jedzeniu, -możemy pić 1 godz. przed jedzeniem ,aby pobudzić żołądek do pracy, -pijemy również na lepszą pracę jelit przed snem -pijemy przy bólach głowy. Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na YouTube i na filmik.