Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nalewka babuni z pigwy"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14890
Polecam.
Odsłon: 489
Szybka i smaczna
Odsłon: 14890
Polecam.
Odsłon: 489
Składniki
Owoce umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Umieść je w słoiku i zalej spirytusem wymieszanym z wodą. Zakręć go porządnie i odstaw na 6 tygodni.
Potem zlej płyn, a owoce zasyp cukrem.
Gdy powstanie syrop, dolej go do dużej butli z alkoholem.
Odstaw pigwówkę w ciemne chłodne miejsce i pozostaw na 3 miesiące. Wtedy będzie smaczniejsza.
Czas: 60 min, 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV