Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka o bardzo aromatycznym zapachu i mocnym smaku kawy. Kawówka idealnie pasuje, jako dodatek do deserów oraz na zimowe wieczory.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 226
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 226
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Kawę w ziarnach wsypujemy do słoja lub przeznaczonego do tego celu zamykanego pojemnika.
Wodę wlewamy do garnka i dodajemy cukier, gotujemy na małym ogniu do momentu roztopienia się cukru.
Wodę z cukrem wlewamy do słoja z kawą, następnie zalewamy wódką i spirytusem.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Po upływie tego czasu nalewkę filtrujemy przez gazę, a następnie przelewamy do butelek.
WSKAZÓWKI Co kilka dni pamiętajmy o mieszaniu nalewki.