Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to miała być nalewka świąteczna, ale niestety, zbyt późno się do niej zabrałam, na święta nie dojrzeje, ale wiadomo na nalewkę zawsze jest dobry czas
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
1. pomarańcze i cytrynę dokładnie wyszorować, pokroić w plastry, śliwki i morele pokroić na pół, 2. do dużego słoja wrzucić owoce, miód lekko podgrzać żeby się rozpuścił (można dodać trochę wódki), wlać do słoja, zalać alkoholem, 3. słój zamknąć szczelnie, odstawić na 10 tygodni (czasem można potrząsnąć), po tym czasie przecedzić przez gazę, rozlać do butelek i odłożyć do leżakowania, im dłużej tym lepiej smacznego