Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna nalewka do zrobienia w bardzo krótkim czasie... Dla osób które lubią większą moc %% polecam zamiast wódki dodać spirytus
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1847
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1847
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Szklankę wody zagotować, dodać cukier. Powstały syrop wystudzić. Cytrusy dobrze umyć i sparzyć wrzątkiem. Zetrzeć skórkę z pomarańczy i cytryn, po czym dokładnie wycisnąć sok z wszystkich owoców. Sok i starte skórki umieścić w dużym słoju, zalać wódką i przygotowanym wcześniej syropem. Dobrze zakręcić i wstrząsnąć. Odstawić na 1-2 dni do przegryzienia się, u nas nalewka stała 7 dni. W tym czasie należy co jakiś czas energicznie wstrząsnąć.
Przefiltrować kilka razy przez gazę po czym zlać do butelek. Z podanych składników wyszły 2 butelki po 500ml. nalewki