Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny zapach i smak:)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 41
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 41
Składniki
Pigwy umyć,obrać i usunąć gniazda nasienne.Następnie pokroić w drobną kostkę.
Zagotować szklankę wody i wsypać do niej cukier.Wymieszać i dodać sok z cytryny oraz skórkę startą na drobnych oczkach(bez białej osłonki)
Do gotującego się syropu wkładać kawałki pigwy i gotować na małym ogniu 5 min.Po całkowitym ostudzeniu wlać wódkę,przelać do szklanego naczynia i odstawić na miesiąc.Po miesiącu zlać do butelek i szczelnie zamknąć.
Kosteczki pigwy,które zostają wkładam do słoika,zakręcam i wykorzystuję np do niektórych deserów lub do herbaty:)