Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak lata którym można delektować się cały rok. Należy wybrać dojrzałe truskawki
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Truskawki płuczemy i obieramy z szypułek. Truskawki kroje na 4 części. Tak przygotowane truskawki umieszczamy w słoju i zasypujemy cukrem. Słój przykrywamy gazą lub ściereczką. Taki słój przetrzymujemy do dwóch dni codziennie kilka razy potrząsając. Dzięki temu truskawki puszczą sok a cukier się rozpuści.
Po dwóch dobach do słoja wlewamy wódkę. Słój zamykamy zakrętką i odstawiamy w ciemne miejsce na 2 miesiące. Od czasu do czasu można potrząsnąć słojem. Po dwóch miesiącach do słoja dajemy sok wyciśnięty z cytryny
Po dwóch miesiącach do słoja dajemy sok wyciśnięty z cytryny. Po dwóch dniach filtrujemy nalewkę przez gazę i przelewamy do butelek. Gotową nalewkę należy umieścić do ciemnego pomieszczenia na kilka miesięcy.