Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z zielonej herbaty to niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu alkohol. Wystarczą dwie godziny przygotowań i kilka dni leżakowania. W przeciwieństwie do innych nalewek, tej nie trzeba przefiltrowywać. Dzięki użyciu torebek z herbatą, w płynie nie pozostaje żaden osad i żadne stałe fragmenty. Nalewka od razu jest klarowna i bardzo wyrazista w smaku. Świetnie sprawdzi się właśnie jako wkładka… do herbaty! Świetnie pasuje także do drinków i koktajli. Zielona herbata sama w sobie także jest bogatym źródłem wartościowych substancji odżywczych, w tym polifenoli i antyoksydantów. Ta nalewka to samo zdrowie!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 108
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 832
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1498
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 108
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 832
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1498
Składniki
Do szklanego, zamykanego pojemnika wrzuć torebki z herbatą. Zalej je spirytusem i wodą filtrowaną. Odstaw na 2 godziny.
Przygotuj syrop cukrowy. W rondelku podgrzej wodę z cukrem do całkowitego połączenia składników. Przestudź.
Dodaj syrop cukrowy do szklanego pojemnika i dokładnie wymieszaj.
Zamknij butelkę i odstaw na 2-3 dni. Po tym czasie nalewka z zielonej herbaty jest gotowa do spożycia.