Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zioła szwedzkie są doskonałe na wiele dolegliwości. Nalewka ziół leczy zarówno choroby, bóle jak i obrażenia oraz stłuczenia. Nalewkę można stosować wewnętrznie i zewnętrznie.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Zioła zalać alkoholem i odstawić w ciemne i chłodne miejsce. Codziennie, przez okres dwóch tygodni wstrząsać butelką. Po tym czasie przecedzić nalewkę i przelać do buteleczek. Nalewka przechowywana w chłodnym miejscu nie zepsuje się nawet w ciągu kilku lat. Jak stosować nalewkę? Nalewkę można stosować profilaktycznie lub podczas wystąpienia dolegliwości. Profilaktycznie stosuje się jedną, stołową łyżkę nalewki rozcieńczoną w 1/2 szklanki przegotowanej, chłodnej wodzie rano i wieczorem. Podczas wystąpienia dolegliwości należy rozcieńczyć 2-3 łyżki stołowe w 1/2 szklance przegotowanej, chłodnej wodzie, pijemy 2 razy dziennie.