Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny w chłodne dni, jako ochrona przed przeziębieniem. Mocno rozgrzewa!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1140
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 639
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 208
Składniki
Imbir obierz, pokrój na plastry, zalej 2 szklankami wrzątku. Chwilę gotuj (ok. 3 minuty), Do kubka włóż wyparzoną cytrynę i pomarańczę, dodaj miód i zalej naparem imbirowym (przestudź go chwilę, miodu nie zalewamy wrzątkiem, ponieważ traci cenne właściwości). Pij od razu. Uwaga! Napój jest mocno orzeźwiający, aromatyczny i rozgrzewający! Zapewniam, że szklanka takiego naparu może zdziałać cuda w porze zimowej :) Polecam :)