Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Napój orzeźwiający z miętą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 59
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Miętę i melisę (po ok. garści liści) myję, rwę na mniejsze części. Cytrynę parzę, razem ze skórką kroję w plastry. Dodaję cukier. Zioła i cytrynę zalewam gorącą wodą, przykrywam na 5 min.
Chłodzę napój i przelewam do dzbana. Dodaję do niego jeszcze kilka plastrów świeżej cytryny i kilka świeżych liści mięty.Źródło: Kobieta i życie