Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Napój z marchewką i jabłkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 192
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Marchewkę i kawałek selera oczyść, pokrój. Jabłko umyj, ale nie obieraj, pokrój, usuwając gniazda nasienne. Pomarańczę obierz (jak najbliżej skórki, zostawiając jak najwięcej białych części, ponieważ pod skórką znajduje się najwięcej witamin). Banana obierz i pokrój.
Do blendera wrzuć marchewkę, seler i owoce. Dodaj obrany imbir. Zmiksuj (możesz też wycisnąć sok w wyciskarce). Dopraw sokiem z cytryny lub limonki (jeżeli napój jest za kwaśny, możesz posłodzić go miodem).
Wlej do szklanek i od razu podawaj (możesz ozdobić natką, gałązkami selera itp).
Ten napój warto doprawić odrobiną oliwy z oliwek, ponieważ witaminy, które zawiera, są rozpuszczalne w tłuszczach.Źródło: Świat kobiety