Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa mikstura, która skutecznie pomaga walczyć jesienią i zimą z infekcjami i przeciwdziałać chorobom.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Przygotowujemy 2 słoiczki 330 ml wielkości lub jeden większy. Cytryny parzymy we wrzątku, a następnie szorujemy szczoteczką. Kroimy w cieńkie plasterki. Imbir oczyszczamy ze skórki i kroimy w kostkę lub talarki. Do słoiczków wkładamy na dno cytrynę, imbir , miód. I tak układamy na przemian aż słoik się wypełni. Zakręcamy wieczka i dstawiamy do lodówki. Następnego dnia po wytworzeniu się soku przyjmujemy 1 łyżkę przed śniadaniem, aż do wypicia soku. Uwagi: Pozostałe składniki można użyć do herbaty.