Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat. Sporządzam ją zawsze na jakieś uroczystości.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 25
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 25
Składniki
Obraną i pokrojoną w bardzo cienkie paseczki skórkę pomarańczy (bądź cytryny) zalać wódką, dodać cukier, który należy rozpuścić przez wstrząsanie naczyniem (szklanym!).
Postawić na 3 - 4 dni, po czym przez lejek z watą przelać wódkę do innej butelki. Nalewki zyskują na smaku przez dłuższe stanie.