Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poncz z rumem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Składniki
Do garnka wrzucam torebkę herbaty, wlewam 3 szklanki wody i wsypuję cukier. Zagotowuję.
Z cytryn i pomarańcz ścieram skórkę i dodaję do herbaty. Wyciskam sok z owoców (1/2 pomarańczy odkładam), wlewam do garnka z herbatą. Odłożoną 1/2 pomarańczy kroję w półplasterki i wrzucam do garnka.
Gotuję jeszcze chwilkę. Odcedzam przez sitko i studzę. Dodaję rum i przelewam do wazy.Źródło: Kobieta i życie