Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na orzeźwiającą lemoniadę"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 45
Składniki
Starannie umyj cytrynę i limonki, a najlepiej sparz je wrzątkiem. Zetrzyj z nich skórkę i wyciśnij sok. Do startych skórek i soku dodaj cukier (lub miód) i miksuj w blenderze tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Do tej „esencji” dodaj wodę.
Domowa lemoniada najlepiej smakuje schłodzona, więc jeśli nie masz pod ręką kilku kostek lodu, wstaw dzbanek z napojem na około pół godziny do lodówki.
Jeśli lubisz miętę, możesz też dodać kilka świeżych listków. Innym wariantem jest dodanie do lemoniady świeżego soku z pomarańczy albo grejpfrutów.Źródło: Show