Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, upały zadomowiły się już u nas na dobre, więc chciałabym zaproponować coś na ochłodzenie i orzeźwienie. Polecam do tego pyszną domową lemoniadę z ananasem, jest bardzo smaczna i orzeźwiająca.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Składniki
Do rondelka przekładam cukier, dodaję szklankę wody, mieszam i zagotowuję. Po zagotowaniu wodę odstawiam do wystudzenia. Ananasa obieram, wycinam gniazda nasienne, usuwam rdzeń, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do pojemnika. Dodaję łyżeczkę cynamonu, szklankę wody (dzięki wodzie będzie łatwiej przecedzić ananasa) i rozdrabniam blenderem. Następnie rozdrobniony ananas przecedzam przez sitko, tak aby na sicie pozostały tylko włókna z ananasa. Z cytryn wyciskam sok i również przecedzam przez sitko, aby żadna mała pestka nie trafiła do lemoniady. Dodaję wodę, wystudzoną wodę z cukrem i dokładnie mieszam – lemoniada jest gotowa. Lemoniadę podaję dobrze schłodzoną lub z kostkami lodu. Życzę przyjemnego orzeźwienia i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa