Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na zimowe popołudnia - aromatyczna, rozgrzewająca, mleczna kawa z dynią.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1235
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 83
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1235
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 297
Składniki
Do mleka dodajemy cukier, puree dyniowe i wszystkie przyprawy. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu wrzenia. Przecedzamy przez sitko i rozlewamy do dwóch szklanek. Do mleka dolewamy ulubioną kawę.
Kawę można udekorować bitą śmietaną lub pianką z mleka (najlepiej sprawdza się mleko zagęszczone).