Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-12-2008
Ta kawa to napój fantastycznie rozgrzewający nie tylko cialo ale i atmosferę. Dodatek likieru wpływa na poprawę humoru, więc polecam na chłodne wieczory w gronie znajomych, na "babskie" pogaduchy, lub wieczór we dwoje...
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Kawę, przyprawę do grzańca, cynamon i skórkę z pomarańczy włożyć do makinetki i zaparzyć aromatyczną kawę. Do szklanki najlepiej z grubego szkła (dla utrzymania temperatury można ją najpierw ogrzać wrzątkiem) włożyć cząstki pomarańczy. Żółtko zmiksować z cukiem na puch (krem) i wymieszać z likierem kawowym np. takim jak na zdjęciu. Zaparzoną kawę wlać do szklanki, na wierzch wylać żółtko z likierem. Najlepiej smakuje nie mieszane lecz kiedy spijamy aromatyczną kawę poprzez słodki krem. Smacznego i samych rozgrzanych wieczorów.