Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo kolorowych (głównie pomarańczowych) owoców z dodatkiem soku z cytryny i wody gazowanej i mamy musujące, bardzo orzeźwiające smoothie.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4996
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Z tego przepisu wyjdzie całkiem sporo gotowego napoju, radzimy więc przygotować go w naczyniu większym niż 2 litry. Melona przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne a miąższ wycinamy łyżką i przekładamy do naczynia, w którym napój będzie miksowany. Morele powinny być naprawdę miękkie i dojrzałe, przełamujemy je na pół, pozbawiamy pestek i dokładamy do melona.
Z cytryn wyciskamy sok i dolewamy sok pomarańczowy. Użyłyśmy gotowego 100% soku pomarańczowego, ale jeśli macie ochotę, oczywiście można go zamienić na świeżo wyciskany sok z pomarańczy. My uznałyśmy, że już nam wystarczy „gęstości” z pozostałych składników. Wszystkie składniki miksujemy na wysokich obrotach mikserem. Uzyskany napój jest bardzo gęsty więc rozcieńczamy go wodą – na podane proporcje powinno być ok. 5 szklanek wody. My użyłyśmy gazowanej, ale oczywiście może to być też woda bez dodatku CO2. Przelewamy złocisto-pomarańczowe smoothie do szklaneczek, przed podaniem dekorując listkiem melisy.