Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 24
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 127
Składniki
Pomidory pokroić na ćwiartki - wyciąć szypułki , wrzucić do miksera , dodać czosnek i paprykę. Zmiksować. Przelać do garnka i gotować ok. 12 - 15 min. W czasie gotowania doprawić solą i pieprzem. Gotowe wlać do słoiczków i po zakręceniu odwrócić do góry dnem , lub po prostu wypić.
Jak chcecie mieć doskonałą pomidorową to zróbcie ją na tym soku , dodając w miarę potrzeby.
Ilość czosnku i papryki zależy od gustu. Ja dodaję kawałki ostrej papryki i kiszony ogórek ale to już dla koneserów. Ja robię to w thermomixie więc jest to proste i szybkie w wykonaniu.