Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli uda Wam się jeszcze zdobyć winogrono z przy domowych winorośli, to mam dla Was świetną propozycję. Ostatnio dostałam sporą ilość, ale niestety moje chłopcy nie bardzo chcą je jeść, więc postanowiłam je przetrzeć i podać je w formie soku. Był to strzał w dziesiątkę. Chłopaki uwielbiają soki, więc chociaż w ten sposób dostarczyłam im bogactwo witamin, które zawierają winogrona. Zapraszam :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Winogrono dokładnie umyć. Kulki winogrona przełożyć do garnka, wsypać cukier i zalać wrzątkiem (ilość wody tylko tyle, aby zalać owoce). Całość gotować przez 3-4 minuty. Zostawić do wystygnięcia. Następnie przelać przez sitko i przetrzeć. W razie potrzeby można dolać jeszcze przefiltrowaną zimną wodę.
Smacznego !
:)
Najlepiej smakuje mocno schłodzony.