Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok przygotowany z czarnych porzeczek , przepis prosty i łatwy do przygotowania , a soczek pyszny.
garnek, sitko, łyżka, słoiki,
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 58
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1133
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 264
Składniki
Owoce oczyścić z szypułek, umyć i odsączyć na sitku. Włożyć do garnka i zalać wodą tak by owoce były zakryte. Doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć płomień ognia i gotować około 20 minut. Po tym czasie wyłączyć płomień ognia. Tak przygotowane owoce odłożyć do następnego dnia. Następnego dnia sok przelać przez sito do drugiego garnka, dodać cukier wymieszać i ponownie zagotować. Gorący sok wlać do słoików zakręcić i odwrócić do góry dnem. Smacznego. Rada; Sok można również przygotować w sokowniku.
Sok gotowy do spożycia.