Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sylwestrowy poncz"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Pomarańcze i cytryny sparz. Herbatę wlej do rondelka. Ustaw na kuchence. Dodaj miód. Ogrzewaj, mieszając, aż się rozpuści. Wrzuć cynamon, anyż, skórkę otartą z pomarańczy oraz pół pokrojonej cytryny. Gotuj 5 minut.
Aromatyczny napój przelej przez sito do drugiego naczynia. Dolej wino oraz rum, wymieszaj. Dodaj sok wyciśnięty z jednej pomarańczy. Drugą poma rańczę i pół cytryny pokrój w plasterki. Wrzuć do ponczu. Podgrzej, ale już nie gotuj. Rozlej do szklanek.
Czas ok. 15 min; porcja – 280 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety