Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon przeziębień. Syrop doskonale wzmocni odporność, pomaga w leczeniu przeziębienia.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Składniki
Mały słoiczek umyć, wyparzyć gorącą wodą. Czosnek obrać , przecisnąć przez praskę, włożyć do słoiczka, dodać miód , wymieszać. Imbir obrać , zetrzeć na tarce o drobnych otworach, dodać do słoiczka. Cytrynę umyć , wycisnąć sok 3 łyżki dodać do składników w słoiczku.
Dokładnie wymieszać, wstawić do lodówki , po 24 godzinach jest gotowy do użycia . Gdy czujemy , że jesteśmy przeziębieni pijemy 1 łyżkę rano , drugą wieczorem. Profilaktycznie 1 łyżeczkę dziennie.