Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Syrop z wiśni"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8380
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 188
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 416
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8380
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 188
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 416
Składniki
Wiśnie umyj i osusz. Usuń szypułki i wydrąż około 3/4 owoców.
Zmiksuj owoce (razem z niewydrążonymi wiśniami, dzięki którym syrop zyska pestkowy posmak) i odłóż na ok. 24 godziny. Wiśnie przecedź przez gęste sito lub płótno.
litr powstałego soku ugotuj z cukrem, kwaskiem cytrynowym i laską wanilii.
Gdy cukier się rozpuści, laskę wanilii wyjmij z naczynia. Syrop przelej do butelki. Odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki.
Po odstawieniu syrop możesz połączyć z amaretto.
Czas przygotowania: 30 minut 235 kcal/100 gŹródło: Tele Tydzień