Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny koktajl"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 196
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz, osusz, oderwij ogonki. Liście posiekaj, włóż do blendera. Ogórki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój w plastry. Dodaj do szpinaku. Wrzuć umyte oraz osuszone listki natki.
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój na kawałki, dodaj do składników. Zblenduj całość na gładką masę. Dolej tyle wody mineralnej, by koktajl nie był zbyt gęsty. Dopraw go do smaku sokiem z cytryny oraz imbirem. Podawaj z łodygami selera.
Czas 15 min; porcja – 50 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety