Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z suszu cieszy się szczególnym powodzeniem podczas Świąt, ponieważ ma magiczne właściwości pomagające w trawieniu (A wiadomo, że w tym okresie szczególnie jesteśmy narażeni na obżarstwo :) )
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 196
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 200
Składniki
Owoce zalać wodą (aby lekko je przykryły), dodać cynamon, miód i goździki. Gotować na małym ogniu. Gdy owoce "spulchnieją" to dodać 1-3 szklanki wody (w zależności jak intensywny smak kompotu lubimy). Gotować jeszcze na wolnym ogniu około 30 minut.