Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z książki Ireny Gumowskiej "Ziółka i my"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24402
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24402
Składniki
Czosnek obieramy i rozgniatamy nożem, tak tylko aby pękł.
Cytryny szorujemy i kroimy na plasterki.
Rozgnieciony czosnek, cytryny i miód wrzucamy do miski i zalewamy wodą. Mieszamy do rozpuszczenia miodu. Jeżeli będzie bardzo kwaśne można dodać więcej miodu. Następnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.
Na drugi dzień przecedzamy i zlewamy do butelki. Przechowujemy w lodówce. Pijemy dla zdrowotności 1 kieliszek dziennie.