Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 970
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20985
Składniki
Umyj śliwki, wyjmij pesti i przekrój na pół. Wrzuć do garnka. Zalej gorącą wodą, pozostaw na 4-5 dni.
Mieszaj 2 razy dziennie, a następnie dodaj cukier
Dodaj drożdże i pzrykryj. Mieszaj przez kolejne 5 dni.
Przelej do butelki, założ korek ze szklaną rurką i pozostaw do fermentacji.
Zlej wino przez sitko do butelek i pozostaw do leżakowania na kilka miesięcy.
Odstaw na kilka dni, przelej do butelek i zakorkuj.
Najlepsze jest po 12 miesiącach.