Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właśnie zrobiłam....czekam...sama ciekawa smaku;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 174
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 681
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 174
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 681
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 138
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 118
Składniki
Wiśnie myjemy. Część drylujemy. Owoce i migdały wkładamy do słoja i zalewamy alkoholem. Zamykamy i odstawiamy na 2 tyg.. Po tym czasie zlewamy płyn.Owoce zasypujemy cukrem i czekamy aż puszczą sok.Od czasu do czasu potrząsamy naczyniem.Sok z wiśni łączymy z wcześniej zlanym płynem. Po miesiącu przelać do butelek.