Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona herbata"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1031
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1206
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12369
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1031
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1206
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12369
Składniki
Niedopuszczalne jest zalanie zielonej herbaty wrzątkiem – staje się wtedy mętna i ma cierpki smak. Jest bardzo wydajna. Te same liście można zaparzać nawet trzykrotnie, za każdym razem uzyskując inny smak. Herbata z pierwszego parzenia ma działanie pobudzające, z drugiego i trzeciego uspokajające. Badania wykazały, że zielona herbata może obniżyć całkowicie poziom cholesterolu w organizmie, a nawet podnieść HDL, tzw. dobry cholesterol.Źródło: Na żywo